חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טלר ואח' נ' אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ 570012377 ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
37582-09-12
28.4.2013
בפני :
אהרון שדה

- נגד -
:
1. נעם אריה טלר
2. עתיד חדש לשרותי אנוש בע"מ

:
1. אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ 570012377
2. מוריס מזלבט

פסק-דין

פסק דין

לפני תביעה נזיקית לתשלום סך 15,623 ₪ המהווה לטענת התובעים את נזקם עקב תאונת דרכים בה היה מעורב רכבם ביום 2.7.08.

לגרסת התובע הוא עמד עם רכבו בנתיב הנסיעה ברחוב גולומב בחיפה והמתין ליציאת רכב אחר מחניה מתוך כוונה לחנות במקומו. במקום חניות בניצב (או נכון יותר באלכסון) למדרכה.

אוטובוס הנתבעת הגיע מאחור, צפר ולא רצה להמתין לסיום תמרון החניה ולכן החל לעקוף את רכבו ברם נאלץ כנראה בגלל תנועה שהגיעה ממול לחזור לנתיב הימני ואז פגע עם חלק אחורי ימני של האוטובוס בחלק קדמי שמאלי של הרכב כשהוא פוגע במראה השמאלית, משפשף את החלק הקדמי של בית הגלגל ופוגע בפינת הפגוש הימנית.

התובע מר טלר טען שהתאונה ארעה עת עמד בעצירה מוחלטת.

הנזק הישיר מוערך ב-10,623 ₪.

התובע הגיש תמונות ממקום התאונה.

הנהג באוטובוס הנתבעת, מר מוריס העיד כי רכב התובעת חסם את נתיבו ולדעתו ללא כל סיבה נראית לעין, הוא המתין, צפר אך דבר לא עזר, רכבים ממול אפשרו לו לעקוף את רכב התובעים וכך עשה אלא כשסיים כמעט את העקיפה וביקש לחזור לימין החל פתאום רכב התובעים בנסיעה ולכן ארעה התאונה.

ב"כ הצדדים טענו ופסק הדין ינומק בתמצית ובהתאם להוראות תקנה 214ט"ז לתקסד"א.

גרסת התובע מסתברת מעט יותר. מר מוריס לא טען באופן מפורש שראה כיצד נגרמה התאונה, הוא היה מרוכז בעקיפה ורק לקראת סיומה שמע והרגיש את המכה.

מנגד, אין חולק כי המגע עם האוטובוס היה בחלקו האחורי השמאלי כלומר האוטובוס הספיק לעבור את רכב התובע במרבית אורכו ולמעשה חסם באופן מלא ונראה לעין כל אפשרות לתנועה מצד רכב התובע וההסתברות שלמרות גוף האוטובוס הגדול הצמוד לו משמאל, יחל התובע בנסיעה שמאלה, קטנה.

לכן ואך בדוחק מתקבלת התביעה. אשר לנזק, ייפסק רק הנזק הישיר, אחת התובעות היא חברה בע"מ, יש לתת ביטוי לכך שהתביעה מוכרעת על יסוד עדות יחידה של בעל דין, הנזק העקיף לא הוכח ודי בכך.

אשר על כן תשלם הנתבעת לתובעים יחדיו סך 11,000 ₪ (הסכום עוגל כלפי מעלה תוך מתן ביטוי חלקי להפרשים עד להיום) ובתוספת הוצאות משפט בסך 700 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 1300 ₪ ומע"מ בגינו.

הסכומים ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.

ניתן היום, י"ח אייר תשע"ג, 28 אפריל 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>